סירטונים

מדוע כדאי לגור בתל אביב

הצעה חלופית להקמת שדרה רחבה ברחוב יצחק אלחנן

אלטרנטיבה לתכנית שמקדמת העירייה

פרויקט מוהליבר 29

המבנה בן 2 הקומות נבנה בתחילת שנות ה-20 עם הקמתה של שכונת נחלת בנימין ושייך לקבוצת מבנים מפוארים שנבנו באותה התקופה למשפחות אמידות שהגיעו לתל אביב לאחר העלייה השלישית.

הבניין נבנה בסגנון האקלקטי שפרח באותה תקופה בתל אביב ואופיין בליקוט של סגנונות ועירוב של מוטיבים מזרחיים מקומיים עם מרכיבים השאולים מהאדריכלות הקלאסית האירופאית.

המבנה הינו מבנה סימטרי, עם פסאדות צדדיות זהות, חזית קדמית ייצוגית מפוארת וחזית שירות אחורית עם כניסה נפרדת.

המאפיינים המרכזיים במבנה: תקרות גבוהות, עמודים עם כותרות, חלונות קשתיים, פלסטרים, תבליטים מעוטרים, ומעקות בטון מסוגננים.

לפרטים נוספים

ביקור בית בסמטת שפ"ר

יעקב אטקינד, יליד 1928, גר כל חייו בבית מספר 5 בסמטת שפ"ר. אביו, אברהם אטקינד, היה אחד מפקידי אפ"ק (בנק אנגו-פלסטינה) שהתארגנו והקימו לעצמם בתחילת שנות העשרים את שכונת פקידי אפ"ק בתכנון האדריכל יוסף טישלר. רוב בנייני השכונה, שנחשבת לשכונת היוקרה הראשונה בתל אביב, נותרו ללא שינוי מהותי עד היום ורובם מוגדרים לשימור.

יעקב, שהוא הדייר הוותיק ביותר במקום ונחשב ל"מוכתר השכונה", מספר על הווי השכונה בשנותיה הראשונות ומעלה זיכרונות מילדותו. עד היום, כל קבוצת תיירים שתכנס לשכונה ותמצא את יעקב בגינה או במרפסת - תזכה לקבלת פנים חמה ובשמחה ישתף אותם בסיפוריו, ישיב על שאלותיהם ואם יש צורך - אפילו יזמין אותם להשתמש בשירותים שבביתו.

סבו של יעקב, ברוך גורלסקי, היה בעליו של מפעל ליצור רהיטים - "ב. גורלסקי את א. קריניצי". בביתו הוא מציג בגאווה רהיטים מקוריים שנותרו ומספר על אלו שלא שרדו את מפגעי הזמן. כמו כן מספר על מקומות ומבנים שהיו בסביבה ונהרסו, כגון בית החולים דנציגר ושכונת ברנר ומצר על כך שבגלל העדר שילוט והנצחה הדור הצעיר והדורות הבאים לא יכירו את עברו וסיפורו של המקום.

תכנית שדרות יצחק אלחנן

התכנית מאפשרת פינוי מבנים לצורך הרחבת זכות הדרך, ליצירת מדרכות רחבות, שדרת עצים, ארקדה מסחרית ונתיבי אופניים וכן יצירת שדרה ראשית המקשרת את המע"ר אל ציר החוף ואל הטיילת.

מימוש התכנית יתאפשר בשלבים. בקטע המרכזי הנמצא בשלבי מימוש, פונו מבנים ברחוב יצחק אלחנן תוך הקצאת כ-2000 מ"ר לטובת הציבור, ארקדות מסחריות, שבילי אפניים, מדרכות מורחבות. התכנית קובעת שצ"פ ושפ"פ בשטח של כ-700 מ"ר ובניית בית כנסת וגן ילדים בשטח של כ-300 מ"ר.

הקטע המזרחי שאושר להפקדה ע"י הועדה מקשר את השדרה אל המע"ר. התכנית מרחיבה קטע דרך ומייצרת מעגל תנועה סביב המבנה לשימור בפינת רחוב השחר ואלחנן, קישור רחוב מונטפיורי בציר ישר לשדרות יצחק אלחנן, פתיחת רחוב חדש להולכי רגל ולרוכבי אפניים בין המבנה לשימור ובין המגדל המתוכנן, הקצאת מעל 2000 מ"ר שטחים לטובת הציבור בארקדות מסחריות, שבילי אפניים, רחבות ציבוריות, מדרכות מורחבות, הכל ע"י יזמי התכנית ועל חשבונם. (הטקסט מתוך הסירטון)

תכניות עירוניות נוספות...

פרויקט White City Residence